Apex Legends – Cele mai bune jocuri din primele 6 luni ale anului

Apex Legends – Cele mai bune jocuri din primele 6 luni ale anului

March 27, 2019 Apex Legends 0

Se investeşte în industria jocurilor la fel de mult ca-n filme. Iar rezultatele sunt ultra-spectaculoase: venituri de 108 miliarde de dolari pentru producători, doar anul trecut.

 Avem de-a face cu un uriaş generator de conţinut, gata să ne ţină ocupaţi cu zilele de câte ori apăsam butoanele magice care ne duc în altă lume.

Cred că, de fapt, asta le este şi filosofia. Companii mari sau mici, deopotrivă încearcă să creeze nişte realităţi paralele, în care noi să intrăm cu totul. Iar 2018, slavă Domnului, a fost până acum un an cu o recoltă perfectă, care ne poate ţine ocupaţi toată vara.

Dă-ne, Doamne, timp şi bani, căci de ales între consolă şi PC, ne asumăm noi responsabilitatea! Aproape s-a dus prima jumătate a lui 2018 şi avem jocuri cât să ne ţină ocupaţi până la finalul anului. Titluri excelente ne aşteaptă în magazinele virtuale. Ori, dacă nu, asta.

Nici aşa? Există oricând Fortnite Battle Royale, care-i gratuit, apropo. Şi nu-l menţionez de pomană, pentru că, – deşi a fost lansat anul trecut, încă este un exemplu de succes: gaming, vizionări pe Youtube şi Twitch, număr de descărcări pe telefoanele mobile. Ba chiar acaparează şi scena de esports, pe care fondatorii Epic Games o cinstesc cu încă 100 de milioane de dolari în următoarea perioadă. Da, încă o sută.

N-o duce rău nici cel mai mare rival Fortnite, PubG. 30 de dolari pentru un survival care abia acum începe să arate din ce în ce mai bine. Iar în umbra acestor două jocuri, toate celelalte par cu adevărat mici. Multiplayer-ul domină poveştile cu adevărat bune. Şi e păcat. Pentru că există şi alt gen de producţii care merită banii noştri.

Le luăm pe rând.

Monster Hunter World: jocul cu monştri mai puţin simpatici a apărut prin ianuarie. O producţie Capcom, care a cunoscut succes imediat. Şi asta pentru că foloseşte o reţetă sigură. E un fel de Pokemon reinventat pentru continuarea unei francize din 2004. Eşti un vânător pus să captureze diverse creaturi în universul virtual. La schimb, primeşti tot felul de obiecte care te ajută să faci arme şi armuri mai puternice ca să poţi să te dai la monştri şi mai mari şi mai urâţi. Şi tot aşa.

Monster Hunter World: povestea este evident mai complicată de atât, cu nişte dragoni legendari, care cândva ameninţau bună-starea ecosistemului din lumea creată de producători, dar mai bine descoperiţi singuri sau cu prietenii, în sistemul co-op care funcţionează genial.

FarCry 5: pe cât de complexă pare povestea din jocul Ubisoft, pe atât de relaxant este FarCry5. Şi nu, nu mă înţelegeţi greşit. Nu trasul cu arma e soluţia. Ci, mai degrabă, universul construit în jurul personajelor. Cadrul pitoresc, verdeaţă, munţii, şi-apoi maşinile.

Poţi să pierzi zeci de ore în faţa ecranului, fără să te gândeşti măcar pic la misiunile principale din joc. Ştii povestea, am mai prezentat-o: trebuie să scapi micuţul oraş Montana de Joseph şi gaşca lui. Arsenalul din proprietate înseamnă maşini, vehicule militare, elicoptere, avioane, rachete, mitraliere, explozibili de tot felul. This îs America!

God of War: cu numărul patru, are toate şansele să primească Oscarurile din lumea gamingului. E despre putere pe un fundal de mitologie scandinavă. Firul epic e un pic mai complicat ca o telenovelă turcească. Personajul principal se trage din Zeus şi e el însuşi Zeu al Războiului. O titulatură care trebuie respectată. Şi… nu e greu. Apeşi pe butoanele controllerului şi laşi mecanica jocului să facă ce ştie mai bine. Te lupţi cu troli şi orci până când termini jocul. Mă rog, am zis te lupţi, ca să sune politically correct, că, de fapt, îi cam căsăpeşti.

Grafica a fost dusă la rang de artă. Sigur, nu s-a lucrat de la shaormerie, ci s-au investit 50 de milioane de dolari în aceast producţie.

Celeste: acum vorbim despre un joc indie care, pe steam are 10/10 din 2000 de recenzii. Vor fi probabili cei mai bine cheltuiţi 20 de dolari, dacă nu de anul acesta, sigur din cea mai recentă perioadă a vieţii tale. Da, are grafică 2D şi trebuie să fii un amator ca să-l compari cu Mario. Personajul principal, simpatica – atât cât se vede din pixeli – Madeline trebuie să ajungă neapărat pe muntele Celeste.

Alergi, sări şi te fereşti. Jocuri aşa cum făcea mamă o dată, aşa se laudă dezvoltatorii pe Steam. De remarcat şi coloana sonoră, peste două ore de muzică, înregistrată live cu ceva bass la purtător. A, da, o să-ţi placă şi specificaţiile de care are nevoie Celeste să ruleze bine de tot. Cred că merge şi pe un cuptor cu microunde. Nu de alta, dar în numai patru luni s-au vândut opt milioane de licenţe. Joac-o pe-asta!

apex legends

Apex Legends, jocul care a reinventat modul Battle Royale, a fost jucat de 25 milioane de persoane de la lansare și până în prezent, reușind să întreacă orice așteptări. Marți, Apex Legends a depășit 600.000 de vizualizări pe Twitch, iar cei de la Electronic Arts se așteaptă ca jocul să contribuie cu peste 100 de milioane de dolari la veniturile companiei în următorul an fiscal.

sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/ilikeit-cele-mai-bune-jocuri-din-primele-sase-luni-ale-anului.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *